Naistenpäivän webinaari: eroon verkon vihapuheesta!

Mitä voimme yhdessä tehdä sukupuolten tasa-arvon edistämiseksi?

Monday 8 March 2021 15:00 16:00
Online
Finland
Odoo • A picture with a caption
Tule mukaan keskustelemaan sukupuolten tasa-arvosta Euroopassa!
Verkon väkivalta ja vihapuhe kohdistuvat usein naisiin, jotka ovat julkisuuden henkilöitä, poliitikkoja tai aktivisteja. Miten vihapuhe vaikuttaa naisten osallistumiseen yhteiskunnalliseen keskusteluun ja päätöksentekoon – tai halukkuuteen asettua ehdolle vaaleissa? Mikä on verkkoalustojen vastuu ja mitä EU tekee verkon vihapuheen ja häirinnän torjumiseksi? Miten naisten ja tyttöjen digiosallisuutta edistetään?
Parlamentin Suomen toimiston naistenpäivän webinaarissa 8.3. aiheesta keskustelevat Euroopan parlamentin jäsenet Sirpa Pietikäinen (EPP, kok.) ja Silvia Modig (GUE, vas.), Naisjärjestöt Yhteistyössä NYTKIS ry:n puheenjohtaja, kansanedustaja Saara-Sofia Sirén (kok.) sekä Naisasialiitto Unionin puheenjohtaja, kaupunginvaltuutettu Fatim Diarra (vihr.). Keskustelun juontaa Journalistin päätoimittaja ja tietokirjan "Historian jännät naiset" (2020) kirjoittaja Maria Pettersson.

Seuraa keskustelua Facebookissa!

Webinaarisarja on osa Euroopan parlamentin yhdessä.eu-hanketta, jonka tarkoituksena on kannustaa eurooppalaisia keskustelemaan ja muovaamaan Euroopan tulevaisuutta sekä jalkauttaa EU-keskustelua ympäri Suomea.
Tervetuloa mukaan!